MED värnar om den akademiska friheten till skillnad mot vänstern (och säkert även SD)

En av anledningarna till att Medborgerlig Samling är ett självklart alternativ i hästens riksdagsval är att de enligt Academic Rights Watch, som värnar om och bevakar den akademiska friheten, anser att partiet är det som bäst värnar om den akademiska friheten.

Medan andra partier går i invanda spår och förordar, direkt eller indirekt, fortsatt politisk och ideologisk kontroll av svensk forskning och utbildning sticker Medborgerlig Samling ut med ett program som radikalt bryter med den ohållbara politik som gjort att Sverige nu ligger på europeisk bottennivå vad gäller akademisk frihet.

Som motpol finns den akademiska vänstern, vars mål Lars Anders Johansson redogör för på ett bra sätt, som bl.a. tvingat på den från politisk ideologi inte befriade genusvetenskapen på t.ex. ingenjörsutbildningarna på KTH. Jämställdhet är ju som alla vet en sak och genusteorier något annat, oavsett vad dessa forskare påstår Genusvetenskapen ska naturligtvis få existera och också omfattas av den akademiska friheten men problemet där är att just genusvetenskapen är den akademiska disciplin som är sämst på att tåla kritik vilket krockar med Karl Poppers vetenskapsteori att vetenskap ska vara falsifierbar. Sen är jag lite tveksam till ”vetenskaper” som skapar sin vetenskap. Kan bero att jag kommer från en naturvetenskaplig bakgrund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.