Antisemiten Kristoffer Appelquist

Den s.k. komikern Kristoffer Appelquist har i en kort video gjort bort sig totalt när han målade en Hitler-mustasch på Katerina Janouch och kallade det för satir. Mycket kan man säga om Katerina Janouch och hennes åsikter, hon kommer garanterat in på extremistmolnet någon dag, men att sammankoppla henne med nazism är bara så lågt det kan bli. Edward Nordén, vice ordförande för Medborgerlig Samling i Skåne, svarade på tweeten.

Roligt, komplext, nyskapande, innovativt, starkt, skrattframkallande, djupt, filosofiskt, ansvarstagande, genomtänkt, sansat och verkligen ett exempel på att ta ett tungt och konstruktivt ställningstagande.

Som Malmöit så fångar du verkligen antisemitismen fantastiskt. Bonus.

Katerina Janouch svarade också.

Med bra humor driver man ju med något som på något sätt har verklighetsförankring. Men det här är ju gripet helt ur luften, det är bara ren och skär ondska – som också river upp sår som faktiskt aldrig läker i en familj. Förintelsen läker ju inte, man lever med det och har det i bakhuvudet även om det var länge sedan.

Någon komiker är Appelquist definitivt inte.

Jag tar alltid ställning för det som för mig är rätt, oavsett vem som uttrycker något. Därför kan jag ena dagen försvara en extremist och andra dagen inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.