Det här med mäns och kvinnors medellängd.

solsidanEfter att ha sett Solsidan i söndags, plus det jag skrev om näsor några dagar senare, slog det mig att det här med att svenska män i genomsnitt är 13-14 cm längre än kvinnor har en praktisk funktion när det gäller att föröka sig.

Vid heterosexuellt sex, det enda som på naturlig väg kan leda till avkommor, sker mannens penetration underifrån kvinnan och om man delar skillnaden på medellängden med två är det så gott som den längd som gör att ett älskande par har sina munnar och ögon i nivå med varandra, om man bara nu utgår från könens medellängd. Nu är det ju inte utifrån detta som vi väljer våra partners utan det kan vara i alla möjliga kombinationer, inklusive där kvinnan är den som är längre.

Något att ha i åtanke med tanke på de omdiskuterade ”vetenskapliga” fakta som presenterades i Vetenskapens värld på SVT tidigare i höstas om varför kvinnor är kortare än män.

5 thoughts on “Det här med mäns och kvinnors medellängd.

  1. För att matdiskriminering skall hålla som förklaring krävs en stor dos Lysenko och Lamarck.

    Jerry: ”So little people can have not little people children?”
    Kramer: ”Oh yeah, and vice versa. Mother Nature’s a mad scientist, Jerry.”

  2. Jag har i och för sig svårt att tro att det finns ett selektivt tryck baserat på detta, särskilt med tanke på att de flesta primater har sex bakifrån. Å andra sidan kanske det finns en poäng med längdskillnad i de fallen också?

    Själv har jag alltid tyckt att bakifrån-positionen är obekväm eftersom jag normalt sett kommer ”för högt upp”. Men det kanske bara är jag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s