Nästan ett Hallelujah moment!

chucky800_909992bHallelujah moment brukar man kalla ögonblick som uppfyller en med positiva känslor. Igår kände jag nästan ett sådant när jag läste Per Gudmundsons ledare Varför skäms kommunisterna för att de är antidemokrater? på SvD. Bara rubriken gav mig smårysningar.

Förre partiledaren Lars Ohly fick till exempel möta stora svårigheter på grund av sin antidemokratiska bakgrund.

Visst hade Lars Ohly trovärdighetsproblem hela tiden som partiledare. Det var som att stå och lyssna på en docka prata om hur god hans partis politik var, samtidigt som man hela tiden visste att dockan var ond. Lars Ohly twittrade en gång efter att Per Gudmundson hade återvänt från en föräldraledighet om besvikelsen över att han skrev ledare i Svenska Dagbladet igen. Så talar bara en sann antidemokrat som Lars Ohly.

Men väldigt få vänsteraktivister i dag erkänner att de är antidemokrater.

Vänstern tycker att de har mutat in den goda sidan vilket för en del av dem betyder att alla som inte tycker som dem måste vara på den onda sidan. Ingen gråskala här inte utan enbart svart eller vitt. Per Gudmundson kommer sedan in på medarbetare på Aftonbladet Kultur. Ni vet den där så gott som olästa delen i en av våra största kvällstidningar. Tidningens upplaga låg i februari detta år på 181500 ex., men inte har dess kultursidor mer än några procent läsare oavsett vad kulturchefen tillika kommunisten Åsa Linderborg tror. Aftonbladets kunder läser tidningen för de snabba nyheterna. Samma gäller förstås för Expressen.

Cantwell, däremot, menar att Revolutionära Fronten är antidemokrater eftersom de avser att störta rådande samhällsordning med revolution.

Det är starkt av Oisín Cantwell att stå upp mot tidningens vänsteragenda. Jag antar att det är lättare för honom som ”bara” är nyhetsreporter att göra det. Han träffar kanske inte på tidningens ideologichef lika ofta som de andra som jobbar på kultursidorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.