GT:s chefredaktör är en nyttig idiot

GT:s chefredaktör Frida Boisen skrev i söndags en krönika, Sverige är ett rasistiskt land, som jag reagerade på.

Nu har vi det svart på vitt. Sverige är ett rasistiskt land. Det är svårt att tolka siffrorna på annat sätt.

Av 34 OECD-länder i världen är vi sämst på att ge invandrade medborgare ett jobb. Sämst. Av alla. USA, Tyskland, Holland, Australien.

Att vara dålig på integration och att vara rasistisk är inte samma sak, Frida Boisen. Sverige borde själv först bli bättre på integration innan vi tar oss an uppgiften att vara hela världens samvete. Ett tips är att lära sig av just de länder du nämner: USA, Tyskland, Holland och Australien, men sluta att dra den förenklade slutsatsen att det har något med rasism att göra. Det har snarare med en självgodhet att göra eftersom vi svenskar är världsmästare på att tala om för hela världen hur bäst vi är på nästan allting. Och varför i hela friden skälla ut svenskarna som med stor tolerans ställer upp på denna hjälpverksamhet för människor från världens krisområden?

På Merit Wagers blogg kan man läsa om en f.d. anställd på Migrationsverket som har skickat ett e-mail till Frida Boisen där han/hon undrar hur det stämmer in med ”Ullenhags mantra om 600 000 utrikesfödda som går till jobbet varje dag”. Han/hon fortsätter.

Jag träffade i mitt arbete många, väldigt många med examina från länder i Mellanöstern. Det var civilingenjörer, läkare och jurister. Juristerna föll bort direkt eftersom juridik, särskilt humanjuridik, inte är direkt överförbart mellan olika länder och rättssystem. De fick alltså ta enklare jobb. Av civilingenjörerna och läkarna, och dessa var många, var det en (1) läkare som klarade testet för att få arbeta som läkare i Sverige.

Frida Boisens text blev också en lätt match för sverigedemokratstödda Fria Tider. I Chefredaktör anklagar Sveriges arbetsgivare för rasism – har själv bara vita anställda konstaterades följande.

Frida Boisens egen arbetsplats, den Göteborgsbaserade kvällstidningen GT, lämnar mycket att önska när det gäller färgblindhet och etnisk mångfald, visar Fria Tiders kartläggning. I själva verket är redaktionen hundra procent vit och etniskt svensk. Det enda utländska inslag som går att hitta bland tidningens 40-tal anställda är en säljare med ett Balkanklingande namn.

Frida Boisen är en nyttig idiot. Så här upplagda smashar, som det heter på idrottsspråk, får man inte bjuda sverigedemokrater på.

Annonser

4 thoughts on “GT:s chefredaktör är en nyttig idiot

  1. Anledningen att vi ger få invandrare arbete är ju att vi drar in väldigt många som inte är arbetsföra, flyktingar med helt andra kunskaper och värderingar.

    • Och då tycker jag att vi ska kunna ta emot dem på ett bra sätt innan vi börjar ta emot i den omfattning som vi nu gör. Flyktinginvandring är inte samma sak som arbetskraftsinvandring.

  2. Jag uppfattar din avslutning:
    ”Frida Boisen är en nyttig idiot. Så här upplagda smashar, som det heter på idrottsspråk, får man inte bjuda sverigedemokrater på.”
    Som ett personligt tyckande och inte fakta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s