Män för Jämställdhet devalverar våldtäktsbegreppet.

Tomas Wetterberg är ordförande för riksorganisationen Män för jämställdhet. Han säger i en artikel i ETC Örebro från 2007 att ”Vi har kommit fram till att vi kanske alla har våldtagit, eller åtminstone någon gång inte varit helt säkra på att kvinnan velat”. Indirekt erkänner alltså Tomas Wetterberg att han kanske har våldtagit någon kvinna. Jag tycker att det här är ett vidrigt sätt att se på begreppet våldtäkt. Visst kan man skratta åt satir om det för att påvisa det konstiga i hur en del människor resonerar. Detta citat från satirbloggen Jämställdhetsfeministern, där ett uttalande från My Vingren blandas in, är överlägset.

”Apropå Män för Jämställdhet, så har jag vid ett flertal tillfällen sett att många människor leker med tanken och anklagar organisationens kunnige ordförande, Tomas Wetterberg, för att i själva verket vara en våldtäktsman – precis som en annan känd feministman, Kapten Klänning. Eftersom Tomas Wetterberg inte bevisat sin oskuld för någon av de våldtäkter som vissa säger att han har begått, så är det ju en jätteskandal att han inte sitter i fängelse idag. Vi feminister kräver att Tomas Wetterberg genast låses in i ett fängelse och där ska han sitta tills han eventuellt lyckas bevisa att han inte begått några våldtäkter.”

Våldtäkt är en alldeles för allvarlig kränkande gärning mot en annan människa för att man ska säga det som Tomas Wetterberg säger. Ställ uttalandet mot den friande hovrättsdomen mot de sex pojkar som tidigare hade dömts för gruppvåldtäkt på en 15-årig flicka i Tensta. Utan att ha läst domen och egentligen bara läst några tidningsrader är jag ganska säker på att det var en gruppvåldtäkt och att pojkarna skulle även ha dömts till det i hovrätten. Men med Tomas Wetterbergs resonerande så kanske det inte var någon våldtäkt eftersom han fortfarande inte har polisanmälts, antingen av sig själv eller någon annan, och åtalats.

När det gäller sex i en parrelation kan det vara som så att inte båda vill just den gången men att man ändå ställer upp för sin partners skull. Det ska alltså enligt Tomas Wetterberg kunna anses som våldtäkt? Andelen misstänkta våldtäktskvinnor ökar därmed dramatiskt eftersom Män för Jämställdhet devalverar våldtäktsbegreppet.

One thought on “Män för Jämställdhet devalverar våldtäktsbegreppet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s