Resultat kyrkovalet 2013

Redan igår kväll blev det preliminära valresultatet från kyrkovalet klart. Det satsats inte lika mycket medieresurser på det bortglömda valet som när det är riksdagsval. Kanske därför, hörrni journalister, som kyrkovalet blir bortglömt? kyrkoval

Trots att detta val har fått mer uppmärksamhet än tidigare kyrkoval ökade valdeltagandet bara något. Det märkliga är att hela 2,3 % av alla röster var ogiltiga. Varför? Jag vet inte men det har ropats om sabotage från båda sidor. På de alternativa mediesidorna rapporteras det naturligtvis bara om det eventuella valfusk som skett mot de egna partiet. Sverigedemokraterna är naturligtvis de största offerkoftorna.

Sverigedemokraterna gick framåt men det gjorde även de rödgröna så det var de borgerliga som gick bakåt. Inte konstigt eftersom det var Sverigedemokraterna och vänstern som hade mobiliserat mest. Får det här valet någon inverkan på nästa års riksdagsval? Kanske, jag tror i alla fall att det ger en hint om att borgarna kan få det tufft nästa år.

Min förhoppning för framtiden är att kyrkan inte ska vara en arena för de politiska partierna. Då kommer jag inte att fortsätta rösta i kyrkovalet eftersom mitt engagemang för kyrkan är minimal. Den här gången var det ett rösta-mot-val.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s