Må bara den snyggaste damtennisspelaren vinna?

Vad är det för fel på årets kvinnliga wimbledonsegrare Marion Bartoli? Det enda som jag, som manusvetare, kan komma på är att hon är högerhänt. Visserligen har årets final utsetts till ”den sämsta wimbledonfinalen någonsin” men en segrare ska aldrig be om ursäkt för sin vinst. Var det för att årets turnering bjöd på så många skrällar att det till slut var en 15:e seedad som ställdes mot en 23:e seedad? Nej, den negativa utmärkelsen om finalen berodde på att förloraren Sabine Lisicki inte spelade bra. Det kan inte heller segraren belastas för.

player_20631Efterspelet har i stället kommit att handla om segrarens utseende. På det antiintellekuella Twitter har det spytts galla över hur Marion Bartoli ser ut. Hon är tydligen inte tillräckligt lång, bara 170 cm i strumplästen. Hon är tydligen för tjock, väger enorma 63 kg. Hon är också otroligt ful, alla kvinnliga elitspelare måste ju även vara toppmodeller.

Nej, fy fan! Det här tycker jag är riktigt vidrigt. Jag tänkte att jag skulle välja ut en av bilderna från Twitter, men det var för svårt att välja eftersom så gott som alla var lika vidriga. Gå in på länken i stycket ovanför och se själv. Misogyni?

May the best man win! May the most attractive women win!”

Jag valde i stället det bästa citatet av personen som har samlat ihop de otrevliga twitterkommentarerna.

8 thoughts on “Må bara den snyggaste damtennisspelaren vinna?

  1. Ja, det tvångsmässiga recenserandet av kvinnors utseenden är riktigt tröttsamt. Jag har inget emot att det recenseras kvinnliga skådisar och deras festblåsor på oscarsgalan, det är en del av grejen, men att det ska behövas i varje sammanhang är bara så deprimerande. Där har feminister haft en poäng, men som med det mesta angående den moderna feminismen har även det där tippat över fullständigt. Man ska överhuvudtaget inte bedöma en kvinnas utseende någonsin, tycks kravet vara, samtidigt som man själv gett sig in på att recensera männen på samma och än vidrigare sätt (som en kollektiv bestraffning för tusentals år av förtryck, antar jag att man motiverar det hela med…).

  2. Håller med om att det är vidrigt, men helt ärligt. Har någon sett en herrfotbollsmatch utan att ha hört kvinnor bedöma de manliga spelarnas utseende? Sen är beskrivningar av damspelarna som äckliga lesbiska kossor skylångt över alla anständiga gränser som finns. Det behöver knappast kommenteras.

    Men fäller man en kommentar om att exempelvis Josefine Öqvist eller Kosovare Asllani är snygga blir man ju också påhoppad av feminister. För det har ju ingen kvinna någonsin sagt om exempelvis Cristiano Ronaldo, Fredrik Ljungberg eller David Beckham…

  3. Pingback: Damtennis – värdering utifrån utseende, prestation, eller könskvotering? | bittergubben

    • Om man gillar likhetsideologi så ska damerna inte ha så många kronor men om man föredrar särartsideologi kan damerna gott få sina pengar eftersom de aldrig kan bli lika bra som herrarna och bara ska jämföras inom sitt eget kön. Jag gillar både herr- och damidrott och tycker att damerna gott kan få upp sin status inom idrotten m.h.a. mer pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s