Ännu en nyttig idiot har luftat sin strupe

Jag tror jag tappar förståndet snart med alla dessa rent ut sagt dumma svenskar som försöker bekämpa Sverigedemokraterna med den ena dumheten efter den andra. I det förra inlägget var det den före detta nunnan som undrade vem som bar ansvaret för den tystnad som hon själv inte tog ansvar för. Nu är det en lektor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola som gör bort sig genom att påstå att den muslimska fastemånaden Ramadan är en svensk tradition. Så dumt så att Jimmie Åkesson bara bugar och bockar åt vad gemene man nu kommer att diskutera vid middagen.

Bitte Assarmo, skribent på Liv & Rätt, har redan skrivit det som behöver skrivas om denna nyttiga idiot men jag ska ta och citera det bästa ur artikeln Traditioner kan inte tvingas fram.

Dessutom pågår just nu en kampanj för att försöka få ramadan att framstå som en svensk tradition.

Hur var det nu igen? Är Sverige ett mångkulturellt land eller inte? Måste alla kulturella sedvanjor då kallas för svenska? Varför inte fortsätta med att kalla irländskt julbord för irländskt istället för svenskt? Ramadan är en av de största muslimska traditionerna eftersom den är en av Islams fem pelare.

Svenska traditioner finns helt enkelt inte, får vi ständigt höra, och vem ska förresten avgöra vad som är svenskt?

Det är här som lektorn blir en nyttig idiot. En av våra politiker som nästan blev statsminister har ju dissat all svensk kultur ner i rännstenen med sitt numera klassiska uttalande från Euroturk 2002.

Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker.

Dessa nyttiga idioter verkar inte kunna förstå att dessa uttalanden får fler att tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna. Bitte Assarmo igen.

Ju mer Sverigedemokraterna och andra liknande partier och organisationer talar om den svenska kulturen, desto mer aggressivt blir budskapet om att den svenska kulturen inte finns.

Och i mitten står vi som varken är sverigedemokrater eller nyttiga idioter och blir förtvivlade.

Att fullkomligt såga människors bilder av den egna kulturen, och försöka hamra in att allt bara är en illusion, är faktiskt direkt kontraproduktivt.

Få svenskar utanför de journalistiska och politiska kretsarna i storstäderna ser ramadan som en svensk tradition. En religiös högtid – absolut. En högtid som firas av svenskar – naturligtvis. En accepterad företeelse – ja visst.

Sedan nämner Bitte Assarmo någonting viktigt om att inte ha för bråttom med att skapa det mångkulturella Sverige.

Sånt tar tid och kan inte påskyndas av medier och politiker hur goda syften de än har.

Jag har själv svårt att förstå hur ett mångkulturellt Sverige ska kunna fungera bra men det betyder inte att jag motsätter mig det. Jag tror bara inte på de postmodernistiska teorierna.

För att syftet är gott finns det inga tvivel om.

Visst, men då borde folk förstå att det krävs någonting annat, någonting mer genomtänkt.

För är inte själva kritiken mot islam något som faktiskt tyder på att islam blivit alltmer införlivat i svensk kultur? Ju mer etablerad en religion blir i samhället, desto öppnare och tydligare blir kritiken mot den.

Precis! Skrik inte islamofobi så fort som någon kritiserar Islam. Skrik i så fall också kristofobi till de som kritiserar Kristendomen. Allt annat är ett hyckleri. Islam måste få kritiseras i en öppen demokrati som Sverige.

Det är ett stort framsteg för islams ställning i Sverige att en muslimsk politiker kritiseras på samma villkor som andra politiker.

Men det håller inte de troende sossarna med om. Jag håller dock med Bitte Assarmo i väldigt mycket.

Traditioner kan inte tvingas fram.

Direkt fick lektorn uppbackning av riksdagspolitiker som tyvärr inte heller är alltför smarta. Tur är så var det en moderat och två kristdemokrater som hade tänkt till innan de svarade. Svenska folket då, vad anser man i stugorna?

Under måndagen ställde Nyheter24 samma fråga till läsarna på Facebook.

Där har 86.8 procent röstat på ”Nej, det är det inte”, 3,6 procent på ”Ja, alla högtider som firas i Sverige kan ses som svenska traditioner” och 9,6 procent på ”Vem bryr sig? Skriv om något viktigare”.

Jag bli alltmer övertygad om att Kristdemokraterna är ett parti som kan stoppa Sverigedemokraternas framfart. Det är det partiet som talar om verklighetens folk och där partiledaren har sagt att det inte är folket som ska tjäna politikerna utan tvärtom.

Politiken är folkets tjänare, inte dess herre. Därför måste den utformas efter vad folk faktiskt önskar och efterlyser.

Annonser

3 thoughts on “Ännu en nyttig idiot har luftat sin strupe

  1. Det här verkar vara en intelligent blogg. Jag hittade hit för första gången idag ( via Aktivarums länk) och det lär bli fler besök framöver.

    • Välkommen! Jag visste inte att det fanns en länk hit från den bloggen. Just nu är det ganska lugnt här på bloggen eftersom vi har en så härlig sommar 🙂

  2. Pingback: Den olydiga Jonas Gardell | Emma i skrubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s