Om troende och konspiratoriska sossar

Det klagas mycket på kristdemokrater för deras människosyn men vad ska man då tycka om Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. I en debattartikel på SVT Debatt försöker den förre KPML(r)-medlemmen Ulf Bjereld få det till att mäns våld mot kvinnor kan öka p.g.a. (kvinnlig) proffsboxning.

Jag gillar vissa sporter och jag gillar inte vissa andra sporter. Jag är normalt totalt ointresserad av basket men nu när Sverige är med i EM följer jag landslagets matcher så gott som jag kan. Fotbolls-EM ska bli tokspännande med Pia Sundhage som förbundskapten. Jag gillar inte kampsporter eftersom jag inte gillar själva våldet men jag tycker samtidigt att kvinnlig boxning är mer sport än manlig boxning eftersom att göra upp mot någon med nävarna anses vara manligt. Den kvinnliga boxningen är därför mer en socialt konstruerad sport än den manliga boxningen. Vill jag då förbjuda proffsboxningen? Det är lätt att falla in i såna tankebanor efter Frida Wallbergs skada men mitt svar blir ändå ett klart nej. Det finns många sporter där skador mot huvudet kan ske, t.ex. ishockey och fältridning. Ska dessa sporter också förbjudas, Ulf Bjereld? Sport är något som vi människor som lever nu har fått som en bonus här i livet. Den lyxen hade man inte bara för några hundra år sen. Och som Hans Lindahl, ordförande i Narva Boxningsklubb, skriver så är en del av boxningskulturen att fostra ungdomar som kanske annars kan hamna fel i samhället.

Att det är bristen på ledare och tränare som i sin tur bland annat leder till att de ungdomar vi vill fånga upp och ha in i vår gemenskap i stället har lite ”kul” i Husby och på andra orter, verkar ha undgått artikelförfattaren och hans likasinnade.

Just Socialdemokrater för Tro och Solidaritet var i blåsväder under Omar Mustafa-gate och en av deras medlemmar är också inblandade i den konstiga Julian Assange-affären. Karln sitter ju på sätt och vis redan i husarrest och kommer troligtvis att göra det längre tid än vad en våldtäktsdom i Sverige skulle ge. Liv&Rätt skrev följande för någon vecka sen om Socialdemokrater för Tro och Solidaritet och Omar Mustafa-gate.

En dryg månad efter det som kommit att kallas ”Mustafagate” står det klart att även om delar av den socialdemokratiska ledningen tagit avstånd från samröret med religiösa extremister så har kärnan inom Troende socialdemokrater i Stockholm – före detta Broderskapsrörelsen – inte gjort det. Tvärtom saknar man helt förmågan att reflektera över det som skett, och över sina egna val.

En röst på Socialdemokraterna är en röst på Socialdemokrater för Tro och Solidaritet samt ett parti med märkbara antisemitiska problem.

Från troende socialdemokrater till en socialdemokrat med himmelssyn. Jag skrev tidigare om miljöpartisten tillika konspirationsteoretikern Pernilla Hagberg. Nu verkar socialdemokraten Nina Drakfors vara nästa svenska politiker att haka på konspirationsteorierna om chemtrails.
molndrake

Det är din förbannade skyldighet att åtminstone fundera på om det kan förhålla sig på detta sättet och ta en titt på himlen då och då, du kommer då att få det klart för dig att någonting döljs från allmänheten.

Ja eller så läser man på ordentligt och inte enbart förlitar sig på vad man ser på himlen. Det kan ju faktiskt vara som så att man kan se en livs levande drake flyga omkring bland molnen.

En röst på Socialdemokraterna i Skara är en röst på konspirationsteorier. Göran Persson, kom tillbaka!

Jag gör som märkligt nog Avpixlat, Exponerat och Fria Tider tydligen har gjort gemensamt (något som jag upptäckte när jag googlade på trevlig midsommar, all övrig sammanblandning med dessa hemsidor avstår jag gärna) och önskar alla en Trevlig midsommar!

3 tankar om “Om troende och konspiratoriska sossar

  1. Ping: Ännu en nyttig idiot har luftat sin strupe | Emma i skrubben

  2. Hej Emma!
    Om du lyckas att visa vem som beställer och kör dessa plan på hög höjd över 30 000 feet och sprider ut dessa strimmor i Skyn och vad de består av så får du en månadslön av mig.

    Konspirationer är inga konstigheter, de består av Grupperingar som vill bevaka sina särintressen, en naturlig del av Mänsklighetens historia sedan tusentals år tillbaka! Som en av mina patienter på en psykiatrisk avdelning, skriv ett argt brev till Kungen så får du Säpo på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.