Hur mår Sverige?

Bara några dagar efter att världens fokus var riktad mot Malmö flyttades det snabbt till stockholmsstadsdelen Husby. Spaltmeter har redan skrivits om kravallerna som också spred sig till andra områden i stockholmsområdet men även till andra städer. Jag som inte är någon vänsteranhängare kan bara konstatera att vänsterdebattörernas förklaringsmodeller, som t.ex. artikeln Man måste försöka förstå ”våldsverkarna”! på Newsmill, inte håller. Det som hände under kravallerna är korkad brottslighet, ingenting annat. Den tragiska händelse som utlöste kravallerna kan också ha varit brottslig. Marcus Birro skriver i Expressen:

Om du riktar din ilska mot din egen klan, din hemadress, dina vänner, din familj, dina syskon, har du i grunden bara riktat den mot sig själv. Då är du fast i underklassens förbannelse. Att vara så förtvivlat idiotisk att du pissar på dig själv i motvind när du faktiskt borde inse att du lever i ett av världens friaste länder och att du är värd den där drömmen ut.

Det jag tänker mest på är alla dessa stackars oskyldiga människor som bor i t.ex. Husby och som har fått sina egendomar  förstörda och som nu får det än värre. Siri Steijer skriver på ledarplats i Svenska Dagbladet:

Människor som inte har råd med heltäckande försäkring möttes av utbrända plåtskelett. Butiksägare i Husby centrum vaknade till ett liv i spillror.

För Sverigedemokraterna är det här tyvärr gratisreklam. Om partiet inte ökar i kommande opinionsundersökningar blir jag förvånad. Merit Wager skriver på Newsmill i artikeln Mauricio Rojas, kom tillbaka!:

Hade man lyssnat på Mauricio Rojas och hade man haft en kraftfull, rak och tydlig integrationsminister i Sverige under de gångna drygt nio åren så hade mycket kunnat vara annorlunda.

Strutsmentaliteten har varit förhärskande alldeles för länge. Man struntade i vad Mauricio Rojas sa för snart tio år sedan. Det borde man inte ha gjort.

Problemet i Sverige är att om man har en åsikt om invandringen som är på gråskalan mellan vänsterns ”goda”/vita åsikter och sverigedemokraternas ”onda”/svarta åsikter så är man automatiskt sverigedemokrat. Denna inställning från allt för många svenskar är som manna från himlen för Sverigedemokraterna eftersom en del människor till slut bara ger upp och eventuellt ansluter sig till partiet, som de inledningsvis inte har några sympatier för. Blir man kallad för t.ex. rasist, främlingsfientlig och islamofob tillräckligt många gånger så ansluter man sig inte till den ”goda”/vita sidan. En gång bespottad, alltid bespottad. Jag tror att de som har de mest konstruktiva åsikterna är just de som befinner sig på gråskalan.

En sak som jag har funderat på ett tag är varför svenskarna ska bekosta att vara hela världens flyktingmottagning? Vi gör ju faktiskt en oerhörd stor insats för världssamfundet. Varför kan inte t.ex. FN, EU eller G8-länderna hjälpa till ekonomiskt? Bill Gates skulle själv kunna hjälpa till med mycket med sina c:a 73 miljarder dollar.

Nu idag kommer LO med en rapport där de vill hejda jobbinvandring:

LO vill kraftigt begränsa den utomeuropeiska arbetskraftsinvandringen till många LO-yrken. Det gäller till exempel städare, byggjobbare och restauranganställda, där konkurrensen om de lediga jobben redan är stor. Alla 14 LO-förbund står bakom kravet som publiceras i dag.

Skillnaden mellan en stor organisation som LO och enstaka samhällsdebattörer är att LO inte kan stämplas som att vara främlingsfientlig. Detta utspel från LO är en sund reaktion på hur Sverige mår. Debatten lär fortsätta.

4 tankar om “Hur mår Sverige?

  1. Re: Bill Gates 73Miljarder dollar ungefär 500Miljarder dvs 2-3 års kostnad för invandringen till sverige….visst riktigt bra MEN för de som har mindre än cirka 1$/dag att leva på ger 73Miljarder $ en fördubbling under dessa 2-3 år för 70-100Miljoner på hemmaplan jämfört med den kohort som vi tar in under ett enda år cirka 100.000 människor…..dvs det blir tusen gånger mer hjälp ifall medlen skickas i stället……vi hjälper så få men det är dyrt att hjälpa i sverige . . .

  2. Ping: Nästan ett Hallelujah moment! | Emma i skrubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.