Angående abort

Agenda_1030026c

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och jämställdhetsminister Maria Arnholm, Folkpartiet, diskuterade abort den 28 april i SVT-programmet Agenda. En fråga som är mycket känslig bl.a. i USA där människor ibland får sätta livet till. Vidrigt! Man får tycka precis vad man vill i abortfrågan MEN man borde först ta och titta på något videoklipp INNAN man uttalar sig. Man borde sen också ställa sig frågan när man anser att foster ska kunna anses vara en människa, ett liv. Ställ sedan det mot kvinnans rätt över sin kropp. Går det över huvud taget att komma fram till något vettigt svar?

2617110_209_194Hör här Nasrin Sjögren, f.d. feminist och vänsterpartist, vars liv förändrades totalt när hon väl hade tagit ställning i abortfrågan. Hon är taleskvinna för MänniskoRätt för Ofödda. På organisationens hemsida finns bl.a. en kortfilm, titta på den men jag varnar för starka bilder. MRO är en politisk och religiöst obunden organisation som arbetar med

  • att med icke-våldsmetoder protestera mot den fria aborten
  • att med bildens hjälp mänskliggöra det ofödda barnet samt avslöja det dödliga våld som abort utgör
  • att på olika sätt stödja och hjälpa kvinnor som befinner sig i en krisgraviditet

struts_86737822Är det skrämselpropaganda att visa en sån här film? Nej, på samma sätt som det inte är skrämselpropaganda att visa en film om hur människan dödar djur och sedan äter upp eller gör kläder av dem. Man får tycka precis vad man vill i den frågan också. Skrämselpropaganda skriker bara strutsar som väljer att stoppa huvudena i sanden. Män och kvinnor bör i stället vara mer medvetna om att sexuellt umgänge där en man får utlösning inuti en kvinna kan leda till graviditet. Det får man lära sig i skolan. Ta ansvar för ert sexliv, både män och kvinnor. Kom inte och säg att det är skönare utan kondom utan att ha sett någon abortfilm.

3 thoughts on “Angående abort

  1. Pingback: Feministiskt Initiativ är inget alternativ | Emma i skrubben

  2. Pingback: Abort som preventivmedel? | Emma i skrubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s