Får man inte gå omkring naken hemma?

Svaret på rubrikens frågeställning är kanske inte. En man från Växjö åtalades för sexuellt ofredande efter att ha gått naken i sin villa. Kammaråklagaren ansåg att det fanns ett mönster i mannens agerande men att det varit svårt att bevisa att han medvetet blottat sig. Tur är så friades mannen för vad hade det blivit för konsekvenser om det hade blivit en fällande dom? Jag tror att fler människor hade polisanmälts för både det ena och det andra.

zlatan210En del manliga fotbollsspelare brukar under matcher helt ogenerat klia sig i underlivet medan flera tusen åskådare ser på. Ska de nu också åtalas för sexuellt ofredande? Om det är någon som borde åtalas så är det kvinnan som fönstertittade och även filmade mannen. Är det bara män som onanerar som ska polisanmälas? Om man ser par, kvinna-man, kvinna-kvinna eller man-man, ha sex då? Ska barn polisanmäla sin föräldrar om de kommer på dem med att ha sex? Från sex till offentlig urinering är steget kanske inte så långt.

Schmidt har inte haft något brottsligt uppsåt att väcka förargelse hos allmänheten.

Svea hovrätten friade artisten Mange Schmidt för att just ha urinerat offentligt. Hovrätten anser att han gjort vad han kunnat för att inte synas. Ett klokt beslut detta också även om det är olagligt att göra det han gjorde. Nöden har ingen lag i vissa lägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s