Alla ska med men inte judarna

Socialdemokraterna har hamnat i blåsväder efter det att Omar Mustafa valdes in i partistyrelsen, något som bl.a. fått Expo att reagera. Kritiken är inte enbart extern utan även intern. Mona Sahlin är en av de starkaste kritiska rösterna till valet och Nima Gholam Ali Pour säger nu att han lämnar partiet i protest:

Efter sju år lämnar jag i dag partiet och mina uppdrag. Att Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna. ”Alla ska med”, men inte judarna! Det går inte att bortse från accepterandet av antisemitiska tendenser inom partiet.

Ilmar Reepalu har också valts in på en central post inom partiet och han har också en del märkliga uttalanden i bagaget:

Det har inte förekommit några attacker mot judar, och om judar här vill flytta till Israel är det ingen angelägenhet för Malmö.

På S-kongressen hade man bjudit in en palestinsk ”socialdemokrat”, Husam Zomlot från palestinska partiet Fatah som Stefan Löfven kallar för systerparti.

För den socialdemokrat som vill bekämpa strukturell rasism så rimmar det dåligt att bjuda in Fatah vars myndighet öppet sprider antisemitism genom egna TV-sändningar. Dessa antisemitiska handlingar som vårt systerland i väst, Norge, inte tvekat för att ta en debatt om, särskilt då det visat sig att biståndsgivande länder indirekt understödjer denna rasism genom bistånd till den Palestinska Myndigheten.

Socialdemokraterna verkar därmed ta ett tydligt avstånd från Israel och judarna eller så är man lika okunnig som vid jämställdhetsuttalandet om att vi i Sverige har en manlig könsmaktsordning samtidigt som partiet motarbetar kvinnlig företagsamhet eftersom det anses cementera könsroller inom arbetslivet. Men om man har den åsikten måste man ju motarbeta de påstådda cementerade könsrollerna inom alla yrken:

Manliga vinster, inget snack. Kvinnliga vinster, en väldig massa motstånd. Hur rimmar det med att vara ett feministiskt parti?

Tillbaka till ämnet nu, Emma! Jag kan inte tolka det här på något annat sätt än att Socialdemokraterna, i sin iver att ta tillbaka makten, försöker värva så många väljare med muslimsk bakgrund som möjligt till nästa val. Det är visserligen inget fel på det men det sker på judarnas bekostnad. Det går inte att blunda för att Israel och de muslimska grannländerna har varit i luven på varandra länge och att det har påverkat inställningen hos många muslimer. Men i Sverige får inte denna konflikt fortgå. Det är helt enkelt inte acceptabelt att ta med denna mellanösternkonflikt hit till Sverige. Och hur ofta hör man något antimuslimskt uttalande från judar i Sverige? Vilka som har stor skuld i det som sker i t.ex. Malmö råder det inget tvivel om.

Jag har alltid tyckt att Socialdemokraterna har varit det enda vettiga vänsteralternativet men efter detta så kan jag absolut inte tänka mig att rösta på partiet.

4 tankar om “Alla ska med men inte judarna

  1. Ping: Gynnar Omar Mustafa-affären KD? | Emma i skrubben

  2. Ping: Håll tummarna för Malmö! | Emma i skrubben

  3. Ping: Om troende och konspiratoriska sossar | Emma i skrubben

  4. Ping: Bor Åsa Linderborg på Pluto? | Emma i skrubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.