Nationella sekretariatet för parapsykologi.

”Genusideologi är idén att det finns osynliga makstrukturer (jämför gärna parapsykologi) som bara kan detekteras med synnerligen speciella metoder (som i regel är strikt skilda från vetenskapliga dito).” 

Bloggaren Pater Semper Est tar upp något intressant i sitt inlägg Varför just parapsykologi?. Den s.k. genusvetenskpen kan nämligen jämföras med parapsykologins discipliner eftersom arbetssättet är identiskt och bör tillsammans med parapsykologin platsa bland marginalvetenskaperna, ”därför att den omfattar hypotesprövning som inte passar in i den etablerade vetenskapens teoretiska modeller”.

Kan man inte utvidga Nationella sekretariatet för genusforskning till att bli Nationella sekretariatet för parapsykologi så att alla olika discipliner som bygger på vidskepelse och vanföreställningar får plats inom myndigheten. För visst är det som så att kvinnor, de flesta feminister är kvinnor, är de som ser spöken och har seanser och även ser dessa osynliga maktstrukturer. För att se spöken och ha seanser behöver man ett medium, för att se osynliga maktstrukturer behöver man genusglasögon. Alla andra människor som lever i den verkliga världen behöver ingenting förutom sunt förnuft.

3 thoughts on “Nationella sekretariatet för parapsykologi.

  1. Hahaha! Vi behöver inte öppet kalla det Nationella sekretarietet för parapsykologi för ”den nya psykiatrin”, men det skulle kunna fungera som det?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s